Woning isoleren Nodebais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nodebais? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je diverse informatie over isolatie Nodebais. Je komt meer te weten over thema’s als tochtstrips of tochtbanden en K-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-nodebais-1320

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Beperking geluiden van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode1320
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€159,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest populaire toepassingen om een woning in Nodebais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nodebais kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 940 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1650 en je bespaart al snel €235 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Nodebais kost plusminus €4600. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Het rendement is ongeveer €860 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Nodebais (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Nodebais is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Hierna tref je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Nodebais. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€595
(€4550)
€1220
(€9250)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€270
(€1850)
€390
(€2850)
Spouwmuur€320
(€725)
€540
(€2650)
€915
(€3475)
HR++ glas€225
(€2050)
€330
(€3400)
€450
(€4800)
isolatie nodebais 1320

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Nodebais?

Wat is het voordeel van mijn woning in Nodebais isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en besparen tot €270 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Beauvechain

Via de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Beauvechain in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauvechain
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Nodebais wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nodebais voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Nodebais. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment