Woning isoleren Piétrebais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Piétrebais? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering zoals isolatie binnenkant gevel of naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je diverse informatie over isolatie Piétrebais. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en energiebespaarlening. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-pietrebais-1315

 • Besparen op energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode1315
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€158,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand zie je de interessantste manieren om een woning in Piétrebais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Piétrebais is interessant (vanaf plusminus € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Piétrebais kost ongeveer €5500. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is om en nabij €850, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog enkele rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Piétrebais (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Piétrebais kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Piétrebais. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€675
(€7200)
€1120
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€285
(€2400)
€325
(€2950)
Spouwmuur€210
(€1500)
€670
(€2525)
€850
(€3275)
HR++ glas€190
(€2500)
€275
(€4125)
€425
(€4775)
isolatie pietrebais 1315

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Piétrebais?

Waarom juist nu mijn huis in Piétrebais isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en dat levert gemiddeld op €210 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Incourt

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Incourt aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Incourt
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Piétrebais wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Piétrebais voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Piétrebais. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment