Woning isoleren Hamme-Mille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hamme-Mille? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je handige informatie over isolatie Hamme-Mille. We zoomen in op items als isolatie van de spouwmuur en U-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hamme-mille-1320

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Veel lokale specialisten

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode1320
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€158,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check jij de populairste onderdelen om je woning in Hamme-Mille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hamme-Mille is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hamme-Mille kost doorgaans €4600. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De besparing loopt op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het voordeel is plusminus €860, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er nog meer rendabele vormen. Hierna behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hamme-Mille (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Hamme-Mille kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar. Hierna berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Hamme-Mille. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€755
(€5900)
€1180
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€260
(€2150)
€400
(€3000)
Spouwmuur€260
(€1050)
€430
(€2125)
€865
(€3350)
HR++ glas€245
(€2250)
€290
(€3825)
€360
(€4600)
isolatie hamme-mille 1320

Plaatsen in de omgeving:

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hamme-Mille?

Waarom juist nu mijn huis in Hamme-Mille isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, dat betekent een winst van 320 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauvechain

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Beauvechain kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauvechain
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Hamme-Mille wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Hamme-Mille voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Hamme-Mille. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment