Woning isoleren Sint-Jan-In-Eremo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Jan-In-Eremo? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de buitengevel of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Sint-Jan-In-Eremo. Dit kan gaan om items als isolatie van schuine dak en XPS Isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-jan-in-eremo-9982

 • Supersnel terugverdient
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Reductie geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9982
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik3568,56221462178 kWh
Gemiddelde energierekening€171,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de populairste stappen om een woning in Sint-Jan-In-Eremo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Jan-In-Eremo kan erg voordelig (al vanaf +/- € 820 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Jan-In-Eremo kost doorgaans €5600. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. De potentiële besparing ligt op €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Het rendement is ongeveer €980 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we verscheidene populaire alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Jan-In-Eremo (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Sint-Jan-In-Eremo kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2900 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Jan-In-Eremo. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€855
(€7400)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€230
(€2600)
€310
(€3300)
Spouwmuur€280
(€1325)
€510
(€2625)
€805
(€3400)
HR++ glas€230
(€2375)
€335
(€3900)
€385
(€4975)
isolatie sint-jan-in-eremo 9982

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Jan-In-Eremo?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Jan-In-Eremo isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Mega of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en geeft een besparing van €205, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Laureins

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Laureins voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sint-Laureins
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Sint-Jan-In-Eremo wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Jan-In-Eremo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint-Jan-In-Eremo. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment