Woning isoleren Beauvechain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beauvechain? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals de bodem isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Beauvechain. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de vliering en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-beauvechain-1320

 • Snel terugverdiend
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode1320
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€160,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk je de meest interessante onderdelen om je woning in Beauvechain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beauvechain is betaalbaar (al vanaf € 810 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1975 en het resultaat is zo’n €220 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beauvechain kost om en nabij de €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Daarmee bespaar je grofweg €850 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog enkele alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Beauvechain (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw huis in Beauvechain is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per jaar. Hierna vind je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Beauvechain. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3750)
€615
(€7250)
€940
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€275
(€1800)
€395
(€3550)
Spouwmuur€215
(€1675)
€680
(€2550)
€935
(€3150)
HR++ glas€220
(€2475)
€310
(€3875)
€440
(€5375)
isolatie beauvechain 1320

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Beauvechain?

Waarom juist nu mijn huis in Beauvechain isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Luminus en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en besparen tot €235, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauvechain

Dankzij een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beauvechain aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauvechain
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Beauvechain wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beauvechain voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Beauvechain. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment