Woning isoleren Sint-Joris

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Joris? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de vliering of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Sint-Joris. Denk aan thema’s als tussenwanden isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-joris-8730

 • Lagere energienota
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBeernem
Postcode8730
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje vind jij de meest toegepaste manieren om je woning in Sint-Joris te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Joris kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 950 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart circa €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sint-Joris kost je zo’n €5450. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. De winst is pakweg €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er nog enkele populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Joris (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Sint-Joris kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Joris. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€795
(€7000)
€930
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€205
(€2050)
€310
(€2900)
Spouwmuur€265
(€950)
€650
(€2525)
€940
(€3650)
HR++ glas€190
(€2950)
€275
(€3650)
€375
(€4900)
isolatie sint-joris 8730

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Joris?

Waarom mijn woning in Sint-Joris isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en besparen tot €210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Beernem

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Beernem aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beernem
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Sint-Joris wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Joris voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Joris. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment