Woning isoleren Ooigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ooigem? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Ooigem. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van de zolder en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ooigem-8710

 • Besparen op energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWielsbeke
Postcode8710
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€172,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Ooigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ooigem is voordeling (plusminus € 850 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1875 en de besparing loopt op tot €215 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ooigem kost doorgaans €5700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Daarmee bespaar je om en nabij €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zien we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Ooigem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Ooigem kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ooigem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€725
(€7050)
€1040
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€280
(€1600)
€335
(€3400)
Spouwmuur€295
(€1500)
€430
(€2550)
€870
(€3175)
HR++ glas€195
(€2925)
€340
(€3350)
€420
(€4550)
isolatie ooigem 8710

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ooigem?

Waarom zou ik mijn huis in Ooigem isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Wielsbeke

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wielsbeke aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wielsbeke
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Ooigem wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ooigem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Ooigem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment