Woning isoleren Wakken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wakken? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. isolatie van muren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Wakken. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wakken-8720

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode8720
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de interessantste toepassingen om jouw woning in Wakken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wakken is voordeling (gemiddeld zo’n € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wakken kost plusminus €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. De besparing loopt op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Daarmee bespaar je plusminus €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Wakken (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Wakken is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Op deze website komen we met de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wakken. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€745
(€7250)
€1030
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€240
(€2200)
€330
(€3000)
Spouwmuur€175
(€1100)
€530
(€2275)
€820
(€3150)
HR++ glas€230
(€2150)
€290
(€4050)
€450
(€4650)
isolatie wakken 8720

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wakken?

Waarom mijn woning in Wakken isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Dentergem

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Dentergem kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dentergem
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Wakken wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wakken voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Wakken. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment