Woning isoleren Aarsele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Aarsele? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met een investering als de garage isoleren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Aarsele. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-aarsele-8700

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gasverbruik22.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€172,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de interessantste stappen om een woning in Aarsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Aarsele is goedkoop (vanaf € 850 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aarsele kost gemiddeld €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11500. De winst is ongeveer €840, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Aarsele (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Aarsele kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De besparing komt neer op €1175 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Aarsele. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€825
(€6650)
€1070
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€195
(€1850)
€340
(€3200)
Spouwmuur€225
(€1175)
€560
(€2200)
€795
(€3300)
HR++ glas€245
(€2550)
€265
(€3500)
€370
(€4475)
isolatie aarsele 8700

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Aarsele?

Waarom mijn woning in Aarsele isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en besparen tot €310, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Hubo, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tielt

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tielt op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tielt
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Aarsele wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Aarsele voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Aarsele. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment