Woning isoleren Markegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Markegem? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties als de zolder isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Markegem. Denk aan vraagstukken over schuin dak isoleren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-markegem-8720

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder geluidsoverlast
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode8720
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€173,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de interessantste werkzaamheden om een woning in Markegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Markegem is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 890 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €275 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Markegem kost doorgaans €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1160. De besparing loopt op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het rendement is om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Markegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een energiezuinige wereld? Isoleren van woning/huis in Markegem is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar. Onderstaand komen we met de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Markegem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€585
(€6100)
€1090
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€250
(€1700)
€380
(€3550)
Spouwmuur€245
(€1650)
€540
(€2600)
€830
(€3250)
HR++ glas€225
(€2175)
€305
(€3300)
€410
(€4650)
isolatie markegem 8720

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Markegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Markegem isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en geeft een besparing van €260 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Dentergem

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Dentergem in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Dentergem
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Markegem wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Markegem voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Markegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment