Woning isoleren Assent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Assent? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering als isolatie van platte dak of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Assent. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-assent-3460

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Brandbeschermend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode3460
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Assent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Assent kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 810 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1700 en het bespaart circa €285 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Assent kost ongeveer €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het rendement is al snel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Dit levert op grofweg €950 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er diverse interessante oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Assent (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Assent is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Assent. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€805
(€5400)
€1120
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€275
(€1800)
€375
(€3550)
Spouwmuur€230
(€1475)
€440
(€2000)
€920
(€3150)
HR++ glas€190
(€2425)
€330
(€3300)
€440
(€5125)
isolatie assent 3460

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Assent?

Waarom moet ook ik mijn huis in Assent isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, waarbij u een besparing realiseert van €270 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Bekkevoort

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bekkevoort aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bekkevoort
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Assent wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Assent voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Assent. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment