Woning isoleren Halle-Booienhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Halle-Booienhoven? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering als gevelisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Halle-Booienhoven. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als spouwmuren isoleren en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-halle-booienhoven-3440

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€170,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de interessantste methodes om je woning in Halle-Booienhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Halle-Booienhoven kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 710 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €290 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1975 en het rendement ligt op zo’n €235, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Halle-Booienhoven kost je zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Het rendement is al snel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het rendement is ong. €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog meer interessante opties. Hieronder benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Halle-Booienhoven (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Halle-Booienhoven is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Halle-Booienhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3400)
€655
(€7500)
€1010
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€295
(€2400)
€360
(€3450)
Spouwmuur€200
(€1225)
€580
(€2375)
€830
(€3550)
HR++ glas€200
(€2150)
€310
(€3350)
€405
(€5125)
isolatie halle-booienhoven 3440

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Halle-Booienhoven?

Waarom juist nu mijn huis in Halle-Booienhoven isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zoutleeuw

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zoutleeuw kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zoutleeuw
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Halle-Booienhoven wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Halle-Booienhoven voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Halle-Booienhoven. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment