Woning isoleren Bekkevoort

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bekkevoort? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Bekkevoort. Dit kan gaan om topics als je dak isoleren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bekkevoort-3460

 • Minder energielasten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode3460
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€167,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf zie je de interessantste acties om jullie woning in Bekkevoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bekkevoort is financieel toegankelijk (vanaf € 990 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bekkevoort kost plusminus €4950. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12800. Hiermee bespaar je ongeveer €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog enkele interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bekkevoort (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Bekkevoort is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bekkevoort. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€795
(€4850)
€910
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€240
(€2300)
€325
(€3450)
Spouwmuur€235
(€1600)
€690
(€2275)
€890
(€3150)
HR++ glas€230
(€2975)
€335
(€4275)
€405
(€4850)
isolatie bekkevoort 3460

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bekkevoort?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bekkevoort isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en besparen tot €325 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Bekkevoort

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bekkevoort aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bekkevoort
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Bekkevoort wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bekkevoort voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Bekkevoort. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment