Woning isoleren Neerwinden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Neerwinden? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Neerwinden. Je komt meer te weten over thema’s als het dak isoleren en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-neerwinden-3400

 • Lagere stookkosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een hoger energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€168,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Neerwinden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Neerwinden is financieel toegankelijk beginnend bij € 980 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en de potentiële besparing ligt op €205, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Neerwinden kost plusminus €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1060. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Daarmee bespaar je pakweg €780 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog meer populaire opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Neerwinden (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Neerwinden is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Neerwinden. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€785
(€7100)
€1200
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€195
(€1600)
€390
(€3500)
Spouwmuur€345
(€950)
€680
(€2450)
€825
(€3525)
HR++ glas€220
(€1875)
€335
(€3175)
€380
(€4700)
isolatie neerwinden 3400

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Neerwinden?

Waarom mijn woning in Neerwinden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat levert gemiddeld op €275 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende acties als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Landen

Met hulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Landen aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Neerwinden wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Neerwinden voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Neerwinden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment