Woning isoleren Budingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Budingen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de gevel of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Budingen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als het dak isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-budingen-3440

 • Elke maand besparen op energie
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Meer stilte in huis
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€170,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Budingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Budingen kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 930 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Budingen kost gemiddeld €4600. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13500. De winst is zo’n €830 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we meerdere mogelijke opties. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Budingen (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Budingen is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Hieronder check je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Budingen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€835
(€5600)
€1240
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€255
(€1900)
€390
(€3400)
Spouwmuur€205
(€1050)
€690
(€2725)
€780
(€3225)
HR++ glas€250
(€2000)
€290
(€3500)
€385
(€4475)
isolatie budingen 3440

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Budingen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Budingen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650 en geeft een besparing van €335 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Zoutleeuw

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zoutleeuw kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zoutleeuw
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Budingen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Budingen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Budingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment