Woning isoleren Beverlo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beverlo? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie binnenkant gevel en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Beverlo. We staan stil bij thema’s als isolatie van platte dak en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-beverlo-3581

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3581
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€174,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante stappen om een woning in Beverlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beverlo is goedkoop (al vanaf € 800 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €215 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €260 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, folie, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beverlo kost +/- €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1110. De besparing loopt op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12800. Hiermee bespaar je zo’n €770 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog enkele interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Beverlo (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Beverlo is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Beverlo. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€865
(€5800)
€1020
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€265
(€2350)
€400
(€2850)
Spouwmuur€175
(€850)
€580
(€2075)
€930
(€3200)
HR++ glas€245
(€1900)
€315
(€3425)
€355
(€4925)
isolatie beverlo 3581

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Beverlo?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beverlo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en geeft een besparing van €340 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Beringen

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beringen aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beringen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beverlo wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Beverlo voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Beverlo. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment