Woning isoleren Linkhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Linkhout? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van de bodem en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie Linkhout. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de garage en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-linkhout-3560

 • Besparen op energienota
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLimburg
GemeenteLummen
Postcode3560
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€174,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref je de meest interessante acties om jullie woning in Linkhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Linkhout is betaalbaar (vanaf ongeveer € 730 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1875 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Linkhout kost zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1180. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. De winst is ong. €810 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Linkhout (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van een huis in Linkhout is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Linkhout. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3800)
€825
(€4650)
€1180
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€285
(€2300)
€345
(€3600)
Spouwmuur€290
(€1050)
€720
(€2675)
€940
(€3050)
HR++ glas€250
(€1925)
€285
(€4000)
€440
(€4975)
isolatie linkhout 3560

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Linkhout?

Waarom moet ook ik mijn huis in Linkhout isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €245 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Lummen

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lummen aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lummen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Linkhout wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Linkhout voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Linkhout. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment