Woning isoleren Beringen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beringen? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Beringen. We zoomen in op thema’s als de gevel isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-beringen-3580

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder last van lawaai van straat
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3580
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€166,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna tref jij de meest toegepaste acties om je woning in Beringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beringen is interessant (gemiddeld zo’n € 970 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1925 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Beringen kost zo’n €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1040. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. De winst is grofweg €880, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Beringen (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Beringen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. Dat komt neer op €800 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Beringen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€725
(€5350)
€1060
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€255
(€1650)
€385
(€3200)
Spouwmuur€215
(€1650)
€440
(€2450)
€925
(€3625)
HR++ glas€195
(€1900)
€320
(€4000)
€405
(€4850)
isolatie beringen 3580

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Beringen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Beringen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €295 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Beringen

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beringen kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beringen
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Beringen wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beringen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Beringen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment