Woning isoleren Heusden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heusden? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. binnenmuren isoleren en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Heusden. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van platte dak en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-heusden-3550

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteHeusden-Zolder
Postcode3550
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€174,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Heusden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heusden is interessant (al vanaf € 730 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €185 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1600 en het resultaat is zo’n €230 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heusden kost +/- €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het rendement is ong. €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we nog enkele mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Heusden (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van woning/huis in Heusden is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Heusden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3850)
€685
(€5200)
€1090
(€8200)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€180
(€2100)
€305
(€3450)
Spouwmuur€205
(€875)
€500
(€2250)
€875
(€3500)
HR++ glas€240
(€2600)
€265
(€3825)
€390
(€4850)
isolatie heusden 3550

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Heusden?

Waarom juist nu mijn huis in Heusden isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €205 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande klussen als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Heusden-Zolder

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Heusden-Zolder aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heusden-Zolder
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Heusden wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Heusden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Heusden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment