Woning isoleren Berbroek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Berbroek? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties als isolatie van muren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Berbroek. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-berbroek-3540

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor klein en groot budget
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode3540
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€173,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Berbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Berbroek is voordeling (vanaf ongeveer € 920 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen bedragen zo’n €1800 en de potentiële besparing ligt op €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Berbroek kost doorgaans €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. De winst is grofweg €940 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Berbroek (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Berbroek is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Berbroek. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€645
(€5600)
€1060
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€235
(€1800)
€365
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1725)
€450
(€2350)
€825
(€3025)
HR++ glas€230
(€2700)
€330
(€4300)
€445
(€4675)
isolatie berbroek 3540

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Berbroek?

Wat is het voordeel van mijn woning in Berbroek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Mega of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en geeft een besparing van €230 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Herk-De-Stad

Dankzij de huidige premies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Herk-De-Stad aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Herk-De-Stad
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Berbroek wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Berbroek voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Berbroek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment