Woning isoleren Rosoux-Crenwick

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rosoux-Crenwick? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen als de buitengevel isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Rosoux-Crenwick. Bijvoorbeeld thema’s als de garage isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-rosoux-crenwick-4257

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteBerloz
Postcode4257
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€170,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Rosoux-Crenwick te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rosoux-Crenwick is betaalbaar (rond de € 720 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Rosoux-Crenwick kost doorgaans €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Hiermee bespaar je pakweg €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Rosoux-Crenwick (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Rosoux-Crenwick is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat komt neer op €1375 (jaarlijks). Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Rosoux-Crenwick. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€675
(€7250)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€250
(€2350)
€385
(€3150)
Spouwmuur€310
(€1750)
€590
(€2150)
€920
(€3125)
HR++ glas€245
(€2975)
€315
(€3575)
€360
(€4850)
isolatie rosoux-crenwick 4257

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Rosoux-Crenwick?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rosoux-Crenwick isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Berloz

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Berloz meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Berloz
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rosoux-Crenwick wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rosoux-Crenwick voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Rosoux-Crenwick. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment