Woning isoleren Ligney

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ligney? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Ligney. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals buitenmuren isoleren en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ligney-4254

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder storende geluiden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode4254
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€170,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de meest rendabele manieren om jullie woning in Ligney te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ligney is interessant (vanaf zo’n € 870 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1775 en de besparing loopt op tot €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ligney kost plusminus €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Het rendement is al snel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Je profiteert van zo’n €890 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er diverse aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Ligney (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Ligney is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per 12 maanden. Hierna berekenen we de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Ligney. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€665
(€4950)
€1100
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€235
(€2450)
€325
(€3150)
Spouwmuur€220
(€950)
€750
(€2625)
€850
(€3000)
HR++ glas€250
(€2750)
€295
(€3700)
€365
(€5075)
isolatie ligney 4254

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ligney?

Waarom zou ik mijn woning in Ligney isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Geer

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Geer voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geer
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Ligney wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Ligney voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Ligney. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment