Woning isoleren Berloz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Berloz? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de spouw of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Berloz. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-berloz-4257

 • Besparen op energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Kan snel aangebracht worden
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteBerloz
Postcode4257
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€173,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Berloz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Berloz is voordeling (vanaf plusminus € 770 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1950 en het rendement ligt op zo’n €205 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Berloz kost +/- €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. De potentiële besparing ligt op €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Dit levert op ongeveer €940 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we nog meer vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Berloz (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Berloz is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Berloz. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3400)
€615
(€6200)
€950
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€170
(€1950)
€395
(€3350)
Spouwmuur€375
(€1075)
€440
(€2450)
€835
(€3000)
HR++ glas€200
(€2925)
€320
(€3775)
€380
(€4850)
isolatie berloz 4257

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Berloz?

Waarom juist nu mijn huis in Berloz isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Berloz

Dankzij een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Berloz op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Berloz
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Berloz wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Berloz voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Berloz. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment