Woning isoleren Lamontzée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lamontzée? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals binnenmuren isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Lamontzée. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als de kruipruimte isoleren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-lamontzee-4210

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode4210
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€168,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Lamontzée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lamontzée is interessant beginnend bij € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1700 en de potentiële besparing ligt op €250 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lamontzée kost ongeveer €5850. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het rendement is al snel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Je profiteert van zo’n €920 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele populaire opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lamontzée (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Lamontzée is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 (jaarlijks). Hierna ontdek je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lamontzée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€695
(€5100)
€1160
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€280
(€1600)
€300
(€2700)
Spouwmuur€225
(€800)
€750
(€2800)
€820
(€3275)
HR++ glas€200
(€1925)
€285
(€4225)
€440
(€4825)
isolatie lamontzee 4210

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lamontzée?

Waarom zou ik mijn woning in Lamontzée isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, dat betekent een winst van 260 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Burdinne

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Burdinne aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Burdinne
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Lamontzée wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lamontzée voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Lamontzée. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment