Woning isoleren Ambresin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ambresin? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Ambresin. Je kunt denken aan zaken als radiatorfolie plaatsen en glaswol. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ambresin-4219

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeenteWasseiges
Postcode4219
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€169,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref je de meest rendabele acties om je woning in Ambresin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ambresin is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 770 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ambresin kost doorgaans €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. De winst is ong. €850, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ambresin (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Ambresin kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ambresin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€675
(€5750)
€1240
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€275
(€2200)
€335
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1375)
€550
(€2525)
€915
(€3550)
HR++ glas€250
(€1975)
€310
(€4125)
€355
(€5000)
isolatie ambresin 4219

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ambresin?

Waarom zou ik mijn woning in Ambresin isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Wasseiges

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wasseiges aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wasseiges
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ambresin wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ambresin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Ambresin. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment