Woning isoleren Bever

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bever? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van buitenmuren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Bever. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de zolder isoleren en glaswol. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bever-1547

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBever
Postcode1547
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€164,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste werkzaamheden om je woning in Bever te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bever is aantrekkelijk (ongeveer € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1975 en je bespaart al snel €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bever kost doorgaans €4450. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het rendement is om en nabij €780, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei rendabele werkzaamheden. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Bever (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Bever is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bever. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€835
(€5550)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€190
(€1900)
€310
(€3000)
Spouwmuur€360
(€1050)
€680
(€2425)
€900
(€3175)
HR++ glas€245
(€1900)
€325
(€4300)
€410
(€4775)
isolatie bever 1547

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bever?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bever isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en geeft een besparing van €270 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Bever

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Bever in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bever
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Bever wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Bever voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Bever. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment