Woning isoleren Villers-La-Ville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Villers-La-Ville? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Villers-La-Ville. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als de schuur isoleren en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-villers-la-ville-1495

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Maak je huis stiller
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode1495
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€164,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste manieren om jullie woning in Villers-La-Ville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Villers-La-Ville is goed te betalen (vanaf ongeveer € 840 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten variëren rond €1825 en het bespaart circa €260 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Villers-La-Ville kost je zo’n €4550. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Je profiteert van ong. €780 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog meer populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-La-Ville (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Villers-La-Ville kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 (jaarlijks). Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Villers-La-Ville. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€795
(€5050)
€980
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€255
(€2500)
€365
(€3250)
Spouwmuur€340
(€900)
€480
(€2775)
€845
(€3650)
HR++ glas€220
(€2925)
€325
(€3975)
€360
(€4925)
isolatie villers-la-ville 1495

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Villers-La-Ville?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-La-Ville isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en geeft een besparing van €200 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Villers-La-Ville

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Villers-La-Ville op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Ville
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Villers-La-Ville wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Villers-La-Ville voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Villers-La-Ville. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment