Woning isoleren Court-Saint-Etienne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Court-Saint-Etienne? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. de schuur isoleren en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Court-Saint-Etienne. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de spouwmuur isoleren en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-court-saint-etienne-1490

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimale leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteCourt-Saint-Etienne
Postcode1490
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€164,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Court-Saint-Etienne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Court-Saint-Etienne kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 980 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €2000 en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Court-Saint-Etienne kost plusminus €4850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11900. De winst is zo’n €980, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal interessante vormen. Hieronder beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Court-Saint-Etienne (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Court-Saint-Etienne kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 (jaarlijks). Hierna komen we met de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Court-Saint-Etienne. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3050)
€685
(€6400)
€1220
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€195
(€1600)
€365
(€2900)
Spouwmuur€355
(€1200)
€700
(€2350)
€810
(€3125)
HR++ glas€210
(€2600)
€265
(€4175)
€375
(€4575)
isolatie court-saint-etienne 1490

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Court-Saint-Etienne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Court-Saint-Etienne isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en besparen tot €235 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote acties als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Court-Saint-Etienne

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Court-Saint-Etienne aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Court-Saint-Etienne
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Court-Saint-Etienne wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Court-Saint-Etienne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Court-Saint-Etienne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment