Woning isoleren Halle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Halle? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Halle. Bijvoorbeeld vraagstukken over gevelisolatie en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-halle-1500

 • Elke maand besparen op energie
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode1500
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€164,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Halle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Halle is financieel toegankelijk (vanaf € 930 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn ongeveer €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Halle kost ongeveer €4450. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Het rendement is zo’n €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verscheidene populaire alternatieven. Hierna beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Halle (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Halle is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Halle. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3850)
€865
(€5800)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€195
(€1750)
€370
(€3150)
Spouwmuur€175
(€1500)
€700
(€2000)
€840
(€3200)
HR++ glas€210
(€2500)
€310
(€3500)
€370
(€4750)
isolatie halle 1500

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Halle?

Waarom moet ook ik mijn huis in Halle isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €260, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Halle

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Halle meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Halle
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Halle wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Halle voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Halle. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment