Woning isoleren Tubize

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tubize? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als dakisolatie of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Tubize. We gaan aan de slag met items als binnenmuren isoleren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tubize-1480

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieWaals Brabant
GemeenteTubize
Postcode1480
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€164,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Tubize te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tubize is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 730 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1675 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tubize kost doorgaans €5550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Hiermee bespaar je om en nabij €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we allerlei populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Tubize (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Tubize kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 op jaarbasis. Hierna calculeren we de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Tubize. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3200)
€705
(€4700)
€1150
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€250
(€1550)
€380
(€3550)
Spouwmuur€230
(€825)
€500
(€2475)
€835
(€3650)
HR++ glas€245
(€2375)
€335
(€4250)
€445
(€4950)
isolatie tubize 1480

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Tubize?

Waarom zou ik mijn woning in Tubize isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en dat levert gemiddeld op €285, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Tubize

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tubize kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tubize
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tubize wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tubize voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Tubize. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment