Woning isoleren Gontrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gontrode? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties als isolatie van buitenmuren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Gontrode. We zoomen in op zaken als de gevel isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-gontrode-9090

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMelle
Postcode9090
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik3497,95560686817 kWh
Gemiddelde energierekening€177,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Gontrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gontrode kan erg voordelig (al vanaf +/- € 940 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1800 en de winst ligt rond de €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gontrode kost doorgaans €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. De winst is ong. €790 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gontrode (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Gontrode is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gontrode. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€655
(€6450)
€990
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€240
(€2600)
€380
(€3100)
Spouwmuur€345
(€825)
€680
(€2625)
€855
(€3225)
HR++ glas€250
(€2900)
€330
(€3150)
€420
(€4800)
isolatie gontrode 9090

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gontrode?

Waarom zou ik mijn woning in Gontrode isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en dat levert gemiddeld op €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Melle

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Melle in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Melle
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Gontrode wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Gontrode voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Gontrode. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment