Woning isoleren Vrasene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vrasene? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de spouw en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Vrasene. We staan stil bij thema’s als dakisolatie en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vrasene-9120

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Beperking geluiden van buiten
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik3500,14253719682 kWh
Gemiddelde energierekening€177,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje zie je de populairste manieren om een woning in Vrasene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vrasene is aantrekkelijk (om en nabij de € 830 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vrasene kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. De besparing loopt op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Je profiteert van om en nabij €880, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vrasene (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Vrasene is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Hieronder tref je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Vrasene. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3350)
€865
(€4950)
€1020
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€200
(€1600)
€325
(€3350)
Spouwmuur€255
(€925)
€650
(€2150)
€840
(€3325)
HR++ glas€220
(€2450)
€300
(€3725)
€350
(€4650)
isolatie vrasene 9120

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vrasene?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vrasene isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Luminus of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, dat betekent een winst van 205 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Beveren-Waas

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beveren-Waas op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beveren-Waas
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vrasene wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vrasene voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Vrasene. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment