Woning isoleren Beveren-Waas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beveren-Waas? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen als schuin dak isoleren en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Beveren-Waas. We bespreken zaken als tochtbanden en cellulose isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-beveren-waas-9120

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Een hoger energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€168,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind je de meest populaire manieren om een woning in Beveren-Waas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beveren-Waas is betaalbaar (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beveren-Waas kost om en nabij de €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Hiermee bespaar je ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verschillende rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Beveren-Waas (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van woning/huis in Beveren-Waas is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar. Hieronder berekenen we de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Beveren-Waas. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3450)
€755
(€4500)
€950
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€175
(€2400)
€325
(€3050)
Spouwmuur€260
(€1475)
€470
(€2200)
€895
(€3300)
HR++ glas€250
(€2375)
€270
(€3875)
€355
(€4850)
isolatie beveren-waas 9120

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Beveren-Waas?

Waarom zou ik mijn huis in Beveren-Waas isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en dat bespaart tot €310, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Beveren-Waas

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Beveren-Waas voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beveren-Waas
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips creëer je een isolatieplan Beveren-Waas wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Beveren-Waas voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Beveren-Waas. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment