Woning isoleren Afsnee

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Afsnee? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Afsnee. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de spouw en condensvorming. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-afsnee-9051

 • Flinke besparing
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Snel te plaatsen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9051
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik3495,76867653952 kWh
Gemiddelde energierekening€176,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand lees jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Afsnee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Afsnee is goed te betalen (al vanaf € 810 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1650 en het bespaart circa €255 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Afsnee kost ongeveer €5050. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Je profiteert van grofweg €850 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er diverse mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Afsnee (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Afsnee kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. Dat komt neer op €900 (jaarlijks). Hierna tref je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Afsnee. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€845
(€6200)
€1090
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€210
(€2600)
€300
(€3350)
Spouwmuur€230
(€775)
€540
(€1975)
€815
(€3325)
HR++ glas€205
(€2400)
€270
(€3900)
€370
(€5025)
isolatie afsnee 9051

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Afsnee?

Waarom mijn woning in Afsnee isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, waarbij u een besparing realiseert van €230 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Gent

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gent voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Afsnee wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Afsnee voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Afsnee. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment