Woning isoleren Zaffelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zaffelare? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen als de spouw isoleren en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Zaffelare. We zoomen in op topics als dakkapel isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-zaffelare-9080

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Speciale groene leningen
 • Een hoger energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode9080
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik3497,33076963141 kWh
Gemiddelde energierekening€176,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref je de populairste toepassingen om een woning in Zaffelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zaffelare is goed te betalen (ongeveer € 960 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zaffelare kost je zo’n €5300. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je om en nabij €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei alternatieve alternatieven. Hieronder benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Zaffelare (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Zaffelare kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Zaffelare. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€825
(€5250)
€1000
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€270
(€1800)
€375
(€2900)
Spouwmuur€285
(€1725)
€580
(€2075)
€905
(€3550)
HR++ glas€215
(€2600)
€325
(€3200)
€425
(€4650)
isolatie zaffelare 9080

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zaffelare?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zaffelare isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Poweo, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en geeft een besparing van €325 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Lochristi

Via de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lochristi aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lochristi
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zaffelare wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zaffelare voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Zaffelare. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment