Woning isoleren Gentbrugge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gentbrugge? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als isolatie van schuine dak of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Gentbrugge. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de zolder en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gentbrugge-9050

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9050
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik3495,14383930276 kWh
Gemiddelde energierekening€176,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de interessantste acties om jullie woning in Gentbrugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gentbrugge kan erg voordelig beginnend bij € 710 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gentbrugge kost plusminus €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1020. De potentiële besparing ligt op €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Je profiteert van ong. €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er nog een aantal rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gentbrugge (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Gentbrugge is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Gentbrugge. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€785
(€4550)
€1050
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€255
(€1950)
€325
(€3050)
Spouwmuur€375
(€800)
€700
(€2300)
€805
(€3175)
HR++ glas€200
(€2325)
€265
(€3025)
€365
(€4625)
isolatie gentbrugge 9050

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Gentbrugge?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gentbrugge isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, waarbij u een besparing realiseert van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Gent

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gent aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Gentbrugge wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gentbrugge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Gentbrugge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment