Woning isoleren Nieuwkerken-Waas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwkerken-Waas? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld triple glas of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Nieuwkerken-Waas. Bijvoorbeeld thema’s als radiatorisolatie en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-nieuwkerken-waas-9100

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder last van vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Tevens geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode9100
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik3498,26802548655 kWh
Gemiddelde energierekening€177,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest populaire manieren om je woning in Nieuwkerken-Waas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwkerken-Waas kan zeer goedkoop (plusminus € 830 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuwkerken-Waas kost zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13200. Daarmee bespaar je ong. €940, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer alternatieve uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Nieuwkerken-Waas (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Nieuwkerken-Waas is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Nieuwkerken-Waas. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€645
(€6350)
€1210
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€295
(€2600)
€375
(€3300)
Spouwmuur€185
(€1550)
€640
(€2425)
€785
(€3000)
HR++ glas€220
(€2675)
€305
(€4150)
€365
(€4625)
isolatie nieuwkerken-waas 9100

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Nieuwkerken-Waas?

Waarom zou ik mijn huis in Nieuwkerken-Waas isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €350, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Sint-Niklaas

Met behulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sint-Niklaas kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Niklaas
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nieuwkerken-Waas wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwkerken-Waas voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Nieuwkerken-Waas. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment