Woning isoleren Strée-Lez-Huy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Strée-Lez-Huy? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen als dakisolatie en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Strée-Lez-Huy. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over spouwmuurisolatie en subsidie Isolatie mei 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-stree-lez-huy-4577

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode4577
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check jij de meest populaire acties om jullie woning in Strée-Lez-Huy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Strée-Lez-Huy is interessant (al vanaf € 860 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €290 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Strée-Lez-Huy kost +/- €5200. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Daarmee bespaar je grofweg €830, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende rendabele alternatieven. Hierna bespreken we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Strée-Lez-Huy (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Strée-Lez-Huy kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Strée-Lez-Huy. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€635
(€6050)
€1030
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€250
(€2500)
€355
(€2700)
Spouwmuur€365
(€750)
€460
(€2125)
€820
(€3600)
HR++ glas€210
(€2125)
€270
(€3450)
€430
(€4975)
isolatie stree-lez-huy 4577

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Strée-Lez-Huy?

Waarom juist nu mijn huis in Strée-Lez-Huy isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €260, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Brico, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Modave

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Modave voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Modave
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Strée-Lez-Huy wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Strée-Lez-Huy voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Strée-Lez-Huy. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment