Woning isoleren Neufchâteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Neufchâteau? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties als vloerisolatie of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Neufchâteau. We bespreken onderwerpen als je spouwmuur isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-neufchateau-4608

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode4608
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€171,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Neufchâteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Neufchâteau is interessant (gemiddeld zo’n € 870 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1850 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Neufchâteau kost +/- €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Daarmee bespaar je circa €810 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Neufchâteau (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Neufchâteau is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. Dat komt neer op €975 per jaar. Hierna ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Neufchâteau. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3650)
€845
(€7400)
€1240
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€260
(€2550)
€370
(€3100)
Spouwmuur€215
(€1325)
€680
(€2775)
€925
(€3000)
HR++ glas€210
(€2375)
€315
(€4150)
€445
(€5000)
isolatie neufchateau 4608

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Neufchâteau?

Waarom mijn woning in Neufchâteau isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Dalhem

Via de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Dalhem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Neufchâteau wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neufchâteau voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Neufchâteau. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment