Woning isoleren Beyne-Heusay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Beyne-Heusay? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van buitenmuren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Beyne-Heusay. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van platte dak en minerale wol. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-beyne-heusay-4610

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Groene investering
 • Weinig last van geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuik
GemeenteBeyne-Heusay
Postcode4610
Gasverbruik22.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Beyne-Heusay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beyne-Heusay kan zeer goedkoop (om en nabij de € 900 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €215 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1875 en het bespaart circa €200 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Beyne-Heusay kost ongeveer €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je ongeveer €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Beyne-Heusay (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Beyne-Heusay kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Beyne-Heusay. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€725
(€6500)
€1130
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€195
(€1750)
€345
(€3400)
Spouwmuur€260
(€900)
€550
(€2550)
€780
(€3125)
HR++ glas€210
(€1900)
€315
(€3750)
€395
(€5000)
isolatie beyne-heusay 4610

Plaatsen in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Beyne-Heusay?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beyne-Heusay isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat bespaart tot €220, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Beyne-Heusay

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beyne-Heusay voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beyne-Heusay
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Beyne-Heusay wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beyne-Heusay voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Beyne-Heusay. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment