Woning isoleren Queue-Du-Bois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Queue-Du-Bois? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals dakisolatie en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Queue-Du-Bois. Je kunt denken aan topics als tochtprofielen en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-queue-du-bois-4610

 • Lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Goed voor het milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteBeyne-Heusay
Postcode4610
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Queue-Du-Bois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Queue-Du-Bois is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 930 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Queue-Du-Bois kost doorgaans €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1040. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13000. Hiermee bespaar je om en nabij €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal interessante opties. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Queue-Du-Bois (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Queue-Du-Bois is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Queue-Du-Bois. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€605
(€4550)
€1090
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€185
(€2250)
€370
(€3250)
Spouwmuur€380
(€1250)
€490
(€2200)
€880
(€3425)
HR++ glas€210
(€1975)
€290
(€3575)
€410
(€5250)
isolatie queue-du-bois 4610

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Queue-Du-Bois?

Waarom zou ik mijn woning in Queue-Du-Bois isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Beyne-Heusay

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beyne-Heusay kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beyne-Heusay
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Queue-Du-Bois wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Queue-Du-Bois voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Queue-Du-Bois. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment