Woning isoleren Grote-Spouwen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grote-Spouwen? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals de vloer isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie Grote-Spouwen. Je kunt denken aan topics als warmtereflecterende folie en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-grote-spouwen-3740

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€160,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Grote-Spouwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Grote-Spouwen kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en je bespaart al snel €280 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Grote-Spouwen kost plusminus €5900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. Je profiteert van pakweg €900 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we allerlei rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Grote-Spouwen (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Grote-Spouwen kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Grote-Spouwen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€765
(€6750)
€970
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€285
(€2600)
€305
(€2950)
Spouwmuur€305
(€875)
€490
(€2200)
€905
(€3175)
HR++ glas€225
(€1825)
€315
(€4250)
€385
(€4925)
isolatie grote-spouwen 3740

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Grote-Spouwen?

Waarom juist nu mijn huis in Grote-Spouwen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €290 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand vind je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Bilzen

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Bilzen kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Grote-Spouwen wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Grote-Spouwen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Grote-Spouwen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment