Woning isoleren Wintershoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wintershoven? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals isolatie van de vloer of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Wintershoven. We gaan aan de slag met thema’s als de kruipruimte isoleren en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wintershoven-3722

 • Lagere energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3722
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€159,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina zie je de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Wintershoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wintershoven kan erg voordelig (al vanaf € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €270 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wintershoven kost om en nabij de €4600. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Hiermee bespaar je ongeveer €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wintershoven (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Wintershoven is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Wintershoven. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3750)
€675
(€7200)
€1010
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€270
(€2250)
€315
(€2950)
Spouwmuur€200
(€1750)
€550
(€2475)
€900
(€3175)
HR++ glas€245
(€2100)
€320
(€3900)
€360
(€4525)
isolatie wintershoven 3722

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wintershoven?

Waarom juist nu mijn huis in Wintershoven isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Kortessem

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Kortessem kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortessem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Wintershoven wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Wintershoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Wintershoven. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment