Woning isoleren Piringen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Piringen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Piringen. Denk aan vraagstukken over radiatorfolie en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-piringen-3700

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder last van vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€165,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Piringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Piringen is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 980 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1700 en de besparing loopt op tot €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Piringen kost je zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €970. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12700. Daarmee bespaar je ong. €970 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Piringen (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Piringen is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Piringen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€625
(€5100)
€1210
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€270
(€2250)
€390
(€3200)
Spouwmuur€400
(€1275)
€690
(€2275)
€820
(€3425)
HR++ glas€190
(€2125)
€275
(€3200)
€390
(€4900)
isolatie piringen 3700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Piringen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Piringen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en besparen tot €315 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Tongeren

Mede door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Tongeren aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Piringen wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Piringen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Piringen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment