Woning isoleren Werm

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Werm? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna tref je handige informatie over isolatie Werm. Je komt meer te weten over topics als isolerende kozijnen en koudeval. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-werm-3730

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Meer stilte in huis
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€160,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de meest populaire toepassingen om je woning in Werm te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Werm is goedkoop (al vanaf € 940 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1900 en het bespaart circa €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Werm kost doorgaans €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1110. Het rendement is al snel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het rendement is ongeveer €800 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er diverse interessante uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Werm (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Werm is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Werm. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€695
(€6850)
€930
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€175
(€2050)
€305
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1475)
€450
(€2250)
€875
(€3650)
HR++ glas€215
(€2125)
€275
(€3150)
€425
(€4500)
isolatie werm 3730

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Werm?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Werm isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en besparen tot €295 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Hoeselt

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hoeselt in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoeselt
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Werm wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Werm voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Werm. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment