Woning isoleren Romershoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Romershoven? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de garage isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Romershoven. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de vliering en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-romershoven-3730

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€159,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de interessantste manieren om een woning in Romershoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Romershoven is goedkoop (vanaf zo’n € 880 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1925 en het resultaat is zo’n €225, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Romershoven kost je zo’n €5800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Het rendement is zo’n €880 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we allerlei interessante uitvoeringen. Hierna benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Romershoven (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Romershoven is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. Dat is dus al gauw €1200 (jaarlijks). Hierna berekenen we de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Romershoven. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€865
(€5250)
€1010
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€295
(€1900)
€335
(€2900)
Spouwmuur€250
(€1675)
€560
(€2475)
€860
(€3300)
HR++ glas€210
(€2075)
€305
(€3375)
€435
(€5125)
isolatie romershoven 3730

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Romershoven?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Romershoven isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Hoeselt

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Hoeselt in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoeselt
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Romershoven wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Romershoven voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Romershoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment