Woning isoleren Kleine-Spouwen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kleine-Spouwen? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als vloerisolatie of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Kleine-Spouwen. We staan stil bij zaken als isolerende kozijnen en steenwol. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kleine-spouwen-3740

 • De energienota gaat omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check je de meest populaire stappen om jouw woning in Kleine-Spouwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kleine-Spouwen is voordeling (al vanaf € 970 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kleine-Spouwen kost ongeveer €5000. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11200. Hiermee bespaar je ongeveer €960 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we meerdere vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Kleine-Spouwen (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Kleine-Spouwen kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kleine-Spouwen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€815
(€6800)
€1110
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€275
(€1800)
€400
(€3450)
Spouwmuur€235
(€850)
€720
(€2150)
€910
(€3250)
HR++ glas€215
(€2425)
€270
(€3575)
€430
(€5250)
isolatie kleine-spouwen 3740

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kleine-Spouwen?

Waarom zou ik mijn woning in Kleine-Spouwen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550, waarbij u een besparing realiseert van €265 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder tref je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Brico, Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Bilzen

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bilzen aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Kleine-Spouwen wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kleine-Spouwen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Kleine-Spouwen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een lekker warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment