Woning isoleren Rutten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rutten? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Rutten. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rutten-3700

 • Hoog rendement
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€158,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de interessantste manieren om jouw woning in Rutten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rutten is betaalbaar (ongeveer € 900 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €195 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1600 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, folie, glaswol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rutten kost plusminus €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1020. De besparing loopt op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Het voordeel is circa €910 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele interessante alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Rutten (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Rutten is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat komt neer op €950 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Rutten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3600)
€755
(€7450)
€1060
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€200
(€2200)
€340
(€3250)
Spouwmuur€390
(€1575)
€610
(€2200)
€880
(€3400)
HR++ glas€230
(€2125)
€325
(€4275)
€430
(€4875)
isolatie rutten 3700

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Rutten?

Waarom juist nu mijn huis in Rutten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375 en geeft een besparing van €220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Tongeren

Dankzij de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tongeren meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Rutten wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rutten voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Rutten. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment