Woning isoleren Vliermaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vliermaal? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van muren en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Vliermaal. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de garage en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vliermaal-3724

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3724
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€159,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de interessantste toepassingen om jullie woning in Vliermaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vliermaal is goedkoop (vanaf plusminus € 810 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €290 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1600 en de besparing loopt op tot €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vliermaal kost gemiddeld €4500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. Hiermee bespaar je zo’n €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog enkele interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vliermaal (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Vliermaal kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 (jaarlijks). Op deze website komen we met de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vliermaal. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€665
(€5450)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€215
(€2500)
€360
(€3400)
Spouwmuur€265
(€1550)
€480
(€2575)
€840
(€3525)
HR++ glas€225
(€2675)
€305
(€3475)
€395
(€5275)
isolatie vliermaal 3724

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vliermaal?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Vliermaal isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en besparen tot €265 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Kortessem

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Kortessem in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Kortessem
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Vliermaal wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Vliermaal voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Vliermaal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment