Woning isoleren Munsterbilzen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Munsterbilzen? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als spouwmuurisolatie of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Munsterbilzen. Dit gaan om bijvoorbeeld items als radiatorfolie plaatsen en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-munsterbilzen-3740

 • Forse besparing mogelijk
 • Aangenamer wonen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€161,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje lees jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Munsterbilzen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Munsterbilzen is voordeling (plusminus € 750 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1675 en het bespaart circa €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Munsterbilzen kost om en nabij de €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13500. Je profiteert van om en nabij €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Munsterbilzen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Munsterbilzen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Munsterbilzen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3100)
€785
(€5000)
€920
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€265
(€2500)
€375
(€3350)
Spouwmuur€185
(€800)
€470
(€2025)
€850
(€3400)
HR++ glas€250
(€2625)
€340
(€3750)
€365
(€4925)
isolatie munsterbilzen 3740

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Munsterbilzen?

Waarom zou ik mijn woning in Munsterbilzen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Mega en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en dat levert gemiddeld op €320 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Bilzen

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bilzen op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Munsterbilzen wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Munsterbilzen voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Munsterbilzen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment